Use-of-GPS-for-improved-and-more-sustainable-vineyard-management_1-1.jpg

WIJN

La Côte des Blancs is gesitueerd midden in bourgogne, een van de beroemdste wijnstreken van Frankrijk. Bekend vanwege de kwalitatief hoogwaardige wijnen die hier worden geproduceerd. Eén van de wijnbouwgebieden in de Bourgogne is de Maconnais, gelegen aan de overs van de Saône. In de valleien van de heuvelruggen vindt je de meeste wijngaarden, waaronder die van La Côte des Blancs met haar wijnstokken van meer dan 80 jaar oud.  

De druiven die hier in augustus worden geoogst zijn de basis voor onze huiswijnen; een Macon-Vinzelles, een Pouilly-Fuisse en een heerlijke Cremant de Bourgogne waarmee we je bij aankomst verwelkomen. Wil je meer weten over onze wijnen? Boek dan een wijnproeverij. Ook organiseren wij wijnreizen voor scholen, instellingen en bedrijven. Tijdens deze wijnreis maak je kennis met de streek en haar wijnen.

MACON - VINZELLES

Geurig, soepel, zacht en verfijnd. Dat is de Macon-VInzelles, gemaakt van de Chardonnay druif. De wijn is fris en heeft een mooie structuur. Daarnaast bevat de wijn veel mineraliteit, waardoor je een ziltige smaak proeft. 

POUILLY FUISSE

De Pouilly-Fuissé is tevens gemaakt van de Chardonnay druif. 9 maanden gerijpt op  eikenhout, waardoor deze wijn een subtiele nuance van roomboter en vanille krijgt. Onze Pouilly Fuissé maakt zich eigen door zijn jonge, frisse fruit tonen die worden begeleid door zachte en volle houttonen als vanille. Laat je de wijn rijpen in de kelder, beleef je een meer volle goudgele Bourgognewijn met tonen als noten en rijper fruit als perzik.

CREMANT DE BOURGOGNE

Klasse Cremant met een hoge smaakconcentratie. In de neus vooral vergistings en rijpingstonen van zuivel, toast en brioche met lichte nuances van fruit denkend aan rinse appel en peer. De mousse is zacht tot romig in mondgevoel. De afdronk is droog met een klein restzoet en toast aroma’s.